121. Dr. Vetéssy Géza
cserkészcsapat

Munkánk

A cserkészet a világ és hazánk legnagyobb ifjúsági mozgalma: egy kalandos, minden korosztály számára izgalmakat, kihívásokat nyújtó, értékek mentén működő szervezet. Csupa élmény, játékok, táborok, természetjárás, sport és vagányság egybegyúrva egy életformává – erről szól a cserkészet!
Kecskeméten a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat Magyarország egyik legnagyobb csapataként teszi elérhetővé bárkinek a cserkészmozgalom által nyújtott élményt.

Korosztályok

Farkaskölykök

2. osztály

Kiscserkészek

3-4. osztály
Cserkészésre készülnek. A sok játékban egységgé kovácsolódnak és vezetőik védőszárnyai alatt igazi gyermekkort élhetnek társaikkal együtt és észrevétlenül megtanulnak közösségben élni.

Cserkészek

5-7. osztály
A(z őrs)vezetőjük irányítása mellett, egyértelműen a cél felé haladva cserkészik be tudományaikat és készülnek a komoly életre. Ennek első lépéseként fogadalommal kötelezik el magukat, amely önálló döntésükként, saját akaratukból helyezi őket erre a pályára. Mozgásterük még kicsi, jól behatárolt, és vezetőjük határoz meg minden lépést és szabályt. Ezt az utat járva együtt tanulnak meg a közösség tagjai lenni.

Kószák

8-11. osztály
A kószáknak vezetőjük nagy teret enged, hogy kibontakoztathassák képességeiket, megmutassák tehetségüket. Ő határozza meg azt az irányt, amerre menniük kell, és azt a sávot, amin belül szabadon „kószálhatnak” – innen ered a név. A cserkészfoglalkozások és programok célja, hogy a fiatalok a személyiségüket meghatározó új tapasztalatok gyűjtésére fordítsák idejüket.

Vándorok

felnőttek
Míg kiscserkészként annak idején megtanultak a családtól távol lenni, fiatal felnőttként most megtanulnak közösségben élni. A kószálásokból egyre nagyobb portyákat tevők felismerik a helyes irányt, a „boldogulás ösvényét”. Ebbe az irányba mennek, de immáron teljesen önállóan és saját tempójukban. Az eddig tanultakkal, valamint tevékenységükkel összehangban egyre inkább szilárd értékrenddel rendelkező emberré, felelősségteljes állampolgárrá válnak: megtanulnak a közösségért élni.

Programjaink

Nomád táborok

A cserkészév megkoronázásának tartott tíznapos nomád nyári csapattáborainkban az erdő közepén magunk építjük fel ideiglenes otthonunkat, mely egyben remek lehetőség a tudásunk gyakorlati kipróbálására és találékonyságunk fejlesztésére. A téli cserkésztáborban a megszokott otthoni komfort hátrahagyásával teremtünk új kihívásokat a résztvevőknek.

Természetjárások

Tavaszi és őszi portyáinkon Magyarország hegyei között töltünk el egy vagy több napot, hogy cserkészeinkkel megszerettessük a természetet és az egészséges testmozgást. A kiscserkészek kirándulásaira a természetjárás mellett játékos feladatokkal készülünk.

Korosztályos programok

Évközi rajprogramjaink azért olyan népszerűek, mert külön figyelembe vesszük a fiatalok évről évre változó érdeklődését, valamint korosztályos igényeit.

Őrsi programok

Szervezetünk legfontosabb részei a kisközösségek, melyek a rendszeres gyűléseken kívül saját programokat is szerveznek maguknak.

Vezetőknek

Fontosnak tartjuk vezetőink fejlődését, ezért külön foglalkozunk csapatépítő és kompetencianövelő alkalmak szervezésével.

Szövetségi programok

Rendszeresen rendezünk programokat nemcsak a csapattagoknak, hanem a környéken élő sok-sok cserkésznek is, így jó alkalmat teremtünk az egymástól messzebb lakó ismerősök találkozásának.

Nyílt programok

Az alapítványi csapatbálon és a tavaszi csapatnapon az érdeklődők megismerkedhetnek a vezetőinkkel, valamint betekintést nyerhetnek az évközi alapítványi és cserkész szakmai munkánkba.

Fenntartóink

Kecskeméti Református
Egyházközség

krek.hu

Robert Baden-Powell
Alapítvány

badenpowell.hu
0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Érdekel Folyamatban... Siker! Nem sikerült