Péntek délután cserkészet

A cserkészet a világ és hazánk legnagyobb ifjúsági mozgalma: egy kalandos, minden korosztály számára izgalmakat, kihívásokat nyújtó, értékek mentén működő szervezet. Csupa élmény, játékok, táborok, természetjárás, sport és vagányság egybegyúrva egy életformává – erről szól a cserkészet.

Ismerd meg munkánkat részletesebben is - és csatlakozz!

Programjaink: rendszeres őrsi gyűlések, korosztályos alkalmak, kirándulások, nyári tábor, kompetenciafejlesztő vezetőképzések stb. (ld. naptár)

Tagdíj

5000 Ft/fő/tanév
Ebből 2400 Ft szövetségi tagdíj, melyet továbbutalunk a Magyar Cserkészszövetségnek. A fennmaradó 2600 Ft csapattámogatás, melynek befizetése nem kötelező.

Befizetés módja: szeptember 1-től november 15-ig banki átutalással az alábbi számlaszámra:
Robert Baden-Powell Alapítvány, 10402506-50526765-72651003 (K&H Bank Zrt.)
Közlemény: "tagdíj+támogatás" + név + születési év (pl.: "tagdíj+támogatás Minta Tamás 1992")
Az első rész mindenféleképpen legyen benne. Ha egyszerre több gyermeknek fizetik be, a neveken és évszámokon lehet rövidíteni, de egyértelműen felismerhetőnek kell maradniuk (pl. "tagdíj+támogatás MintaTamás92Csaba96").

A Magyar Cserkészszövetség tagjai viselhetik a cserkészegyenruhát és a nyakkendőt (fogadalomtétel után). Csak a tagdíjat fizetett aktív tagjaink vehetnek részt a nyári táborainkon és a szövetségi programokon (pl. kerületi programok, vezetőképzések); valamint egy kedvezménykártyát is kapnak. Ezt évente adja ki a Szövetség, részletek ezen az oldalon találhatóak. A fogadalmat még nem tett fiatal tagjaink után nem kell tagdíjat fizetnünk, a teljes összeget támogatásként fogadjuk.

A Robert Baden-Powell Alapítvány célja a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat fenntartása - a csapattámogatást is erre használjuk fel. Többek között gondoskodnunk kell az őrsi foglalkozásokhoz és a programokhoz szükséges eszközök beszerzéséről (hogy ne az őrsvezetőink zsebpénzét kelljen rááldozniuk), a csapatszertár fejlesztéséről és karbantartásáról (pl. közösségi sátrak, szerszámok, tábori és konyhai eszközök stb.), a rászorulók programtámogatásáról.

Ha megengedhetik maguknak, hálásan fogadunk akár nagyobb összegű támogatást is - Köszönjük!

A cserkészet önkéntes mozgalom, a vezetők nem kapnak pénzt a munkájukért.

Jó tudni

A 3-5. évfolyamnak javasolt a péntek délutáni időpont, ettől az idősebbek megbeszélés szerint eltérhetnek. A gyűléseket minden héten a Kecskeméti Református Újkollégium épületében tartják középiskolás és egyetemista őrsvezetőink.

A 2. évfolyamnak kéthetente szombat délelőttönként lesznek gyűlései az Arborétumban és a Szabadidőközpontban. A jelentkezés után a szülőket interneten tájékoztatjuk a részletekről.

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült