Következik

Munkánk

A cserkészet a világ és hazánk legnagyobb nevelő mozgalma: egy kalandos, minden korosztály számára izgalmakat, kihívásokat nyújtó, vallásos, értékek mentén működő szervezet. Csupa élmény, játékok, táborok, természetjárás, sport és vagányság egybe gyúrva egy életformává – erről szól a cserkészet!
Kecskeméten a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat Magyarország egyik legnagyobb csapataként teszi elérhetővé bárkinek a cserkészmozgalom által nyújtott élményt.

Korosztályok

Farkaskölykök

2. osztály

Kiscserkészek

3-4. osztály
Cserkészésre készülnek. A sok játékban egységgé kovácsolódnak és vezetőik védőszárnyai alatt igazi gyermekkort élhetnek társaikkal együtt és észrevétlenül megtanulnak közösségben élni.
Programjaik

Cserkészek

5-7. osztály
A(z őrs)vezetőjük irányítása mellett, egyértelműen a cél felé haladva cserkészik be tudományaikat és készülnek a komoly életre. Ennek első lépéseként fogadalommal kötelezik el magukat, amely önálló döntésükként, saját akaratukból helyezi őket erre a pályára. Mozgásterük még kicsi, jól behatárolt, és vezetőjük határoz meg minden lépést és szabályt. Ezt az utat járva együtt tanulnak meg a közösség tagjai lenni.
Programjaik

Kószák

8-11. osztály
A kószáknak vezetőjük nagy teret enged, hogy kibontakoztathassák képességeiket, megmutassák tehetségüket. Ő határozza meg azt az irányt, amerre menniük kell, és azt a sávot, amin belül szabadon „kószálhatnak” – innen ered a név. A cserkészfoglalkozások és programok célja, hogy a fiatalok a személyiségüket meghatározó új tapasztalatok gyűjtésére fordítsák idejüket.
Programjaik

Vándorok

felnőttek
Míg kiscserkészként annak idején megtanultak a családtól távol lenni, fiatal felnőttként most megtanulnak közösségben élni. A kószálásokból egyre nagyobb portyákat tevők felismerik a helyes irányt, a „boldogulás ösvényét”. Ebbe az irányba mennek, de immáron teljesen önállóan és saját tempójukban. Az eddig tanultakkal, valamint tevékenységükkel összehangban egyre inkább szilárd értékrenddel rendelkező emberré, felelősségteljes állampolgárrá válnak: megtanulnak a közösségért élni.
Programjaik

Programjaink

Nomád táborok

A cserkészév megkoronázásának tartott tíznapos nomád nyári csapattáborainkban az erdő közepén magunk építjük fel ideiglenes otthonunkat, mely egyben remek lehetőség a tudásunk gyakorlati kipróbálására és találékonyságunk fejlesztésére. A téli cserkésztáborban a megszokott otthoni komfort hátrahagyásával teremtünk új kihívásokat a résztvevőknek.
Táborok

Természetjárások

Tavaszi és őszi portyáinkon Magyarország hegyei között töltünk el egy vagy több napot, hogy cserkészeinkkel megszerettessük a természetet és az egészséges testmozgást. A kiscserkészek kirándulásaira a természetjárás mellett játékos feladatokkal készülünk.
Portyák

Korosztályos programok

Évközi rajprogramjaink azért olyan népszerűek, mert külön gyelembe vesszük a fiatalok évről évre változó érdeklődését, valamint korosztályos igényeit.
Rajprogramok

Őrsi programok

Szervezetünk legfontosabb részei a kisközösségek, melyek a rendszeres gyűléseken kívül saját programokat is szerveznek maguknak.
Őrsi programok

Vezetőknek

Fontosnak tartjuk vezetőink fejlődését, ezért külön foglalkozunk csapatépítő és kompetencianövelő alkalmak szervezésével.
Vezetői programok

Szövetségi programok

Rendszeresen rendezünk programokat nemcsak a csapattagoknak, hanem a környéken élő sok-sok cserkésznek is, így jó alkalmat teremtünk az egymástól messzebb lakó ismerősök találkozásának.
Kerületi Hadijáték

Nyílt programok

Az alapítványi csapatbálon és a tavaszi csapatnapon az érdeklődők megismerkedhetnek a vezetőinkkel, valamint betekintést nyerhetnek az évközi alapítványi és cserkész szakmai munkánkba.
CsapatnapKávéházToborzás

Fenntartóink

Kecskeméti Református
Egyházközség

krek.hu

Robert Baden-Powell
Alapítvány

badenpowell.hu
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült

Következik