121. Dr. Vetéssy Géza
cserkészcsapat

Kecskeméti Református Ókollégium Első Emeleti Non-formális Oktatási Fejlesztési Terv

A teljes terv letölthető innen. A március 16-i prezentáció letölthető innen.

A cserkészet meghatározása szerint önkéntes, politikamentes, vallásos ifjúságnevelő mozgalom, melynek alapelvei az Isten, embertársaink és önmagunk iránti kötelességteljesítés. De számunkra, a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat tagjai és a csapatot támogató Robert Baden-Powell Alapítvány kurátorai számára ennél többet jelent a cserkészet. Nekünk a cserkészet közösség és életforma. Olyan közösség, amelyhez jó tartozni, és olyan életforma, amely által hasznos és boldog életet élhetünk. Ennek elérése érdekében szeretnénk megvalósítani az Ókollégium Első Emeleti Non-formális Oktatási Fejlesztési Tervet, mely az Egyházközség és cserkészközösségünk céljaihoz egyaránt illeszkedik. Az együttműködésnek köszönhetően további közös célok is elérhetőek:

  • Cél az emeleten egy nem csak nonprofit üzleti modell kialakítása: ifjúsági és non-formális alkalmakra kiadható multifunkciós modern közösségi tér, tárgyaló- és oktatóterem, ifjúsági szállás, valamint a cserkészek számára állandó csapatotthon — melyek megvalósításán az Egyházközséggel és az Ókollégium többi "lakójával" együtt szeretnénk dolgozni.
  • Cél, hogy a kecskeméti ifjúság felé nyissunk, hogy a cserkészet közössége lehetőséget teremtsen a fiatalok számára az egyházközség és az Evangélium megismerésére. Cél továbbá a főiskolára és a leendő egyetemre járó fiatal felnőttek megszólítása.
  • Cél a környékbeli és vidéki fiatalok elérésével a református oktatási intézmények népszerűsítése.
  • Cél az Egyházközség, az intézmények és a non-formális oktatási szféra együttműködésével a csak közösen elérhető források elérése, az együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázása.

Alakítsuk együtt! Kérdezz, vagy mondd el véleményed!
Vedd fel velünk a kapcsolatot az oldal alján található email címen!

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült