Őszi portya élménybeszámoló – 2020. október 23-24.

Október 23-i reggelen, 6:30-kor a résztvevők nagy része megérkezett a kecskeméti vasútállomásra. A többiek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron csatlakoztak.

Néhány órával később már a szállás felé sétáltunk. Miután lepakoltultuk táskáinkat és megétkeztünk, megkezdődött az aznapi testmozgás. A portya közben ellátogattunk a Nógrádi várhoz, ahonnan látni lehetett a hegyek csúcsainak ködbe borulását. A várban egy kis időre megálltunk pihenni és ebédelni.

Ezt követően újra útnak indultunk. A Várhegy kilátóhoz igyekezve az ősz színeiben pompázó erdők kísértek minket. Útközben egy kecske család kísért minket a kilátóig, amely legfelső emeletéről látni lehetett az éjszaka közelgő fátylát. Este, mikor visszatértünk a szálláshoz, egy érdekes kvíz fogadott minket.

Másnap reggeli után 9:15 körül újra barangolni indultunk. Napközben egy kicsit csepergett az eső, ami a levegőt felfrissítette, és aznap szabad ég alatt ebédeltünk.

Mikor visszatértünk lakhelyünkhöz, összepakoltunk, majd kivittük a cuccainkat és játszottunk egy keveset. Ezután végleg elhagytuk a szállást kitakarítás után és a foci pályán történt izgalmas játékokat követően a vasútállomás felé vettük az irányt. A szombati rend szerint, két átszállással hazaértünk Kecskemétre, 19:10-kor.

Pajor Dominika

őrsvezető

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült