Téli tábor élménybeszámoló

2020. február 13.-án reggel kis létszámú csapatunk a vasútállomáson gyülekezett. Nagynehezen mindenki megszerezte a jegyét, és el is indultunk a kicsit tavaszias, de annál izgalmasabb téli táborunkba. Hamarosan - egy majdnem sikertelen átszállást követően - megérkeztünk Kelenföldre, ahol még páran csatlakoztak hozzánk, és innen indultunk tovább Oroszlányra.

Miután befutott a vonat, kisebb gyaloglást követően megérkeztünk szálláshelyünkre, ahol a kisbusszal utazók előkészületeinek köszönhetően rögtön fel is vonhattuk a zászlót. A lepakolást követően a nap társasjátékozással telt, illetve egy befuccsolt csillaglessel fejeződött be.

A második nap reggelén sor került egy nagyon érdekes és lélektápláló lelki foglalkozásra. Délután részt vehettünk egy kutatáson, ahol kiderült, miként tudunk boldogulni Pakutánia földjén, és hogy milyen hatékonyan tudjuk meggyőzni társainkat az igazunkról.

Harmadnapon sor került a vértesi túránkra, ahonnan visszaérkezve finom ebéd fogadott minket. Délután egy teaházzal öszekötött főzőversenyen vettünk részt, amely során készültek pizzák, pudingtorta, illetve hagyományos és különleges töltelékkel ellátott kókuszgolyók is. Zászlólevonás után aki akarta bepótolhatta a csilaglest, mivel a kertből gyönyörűen látszottak a csillagok. Ezt követően páran elbúcsúztak, majd mindenki elvonult társasozni vagy aludni.

A vasárnap reggelt áhítattal indítottuk. Ezt követően a negyedik nap főleg pakolással, takarítással telt. Végezetül levontuk a zászlót, felcuccoltunk, és egy elég hosszú cserkészköszönéssel - ami videó formájában Kelenföldig tartott - elindultunk a vasútállomásra. A tervezetthez képest egy órával később, délután öt körül megérkeztünk Kecskemétre, ahol búcsút vettünk egymástól, és mindenki elindult saját útjára.

Én nagyon élveztem és nagyon tetszett az idei téli tábor; azoknak, akik idén valami miatt kihagyták, csak azt tudom ajánlani, hogy jövőre ne tegyék.

Faragó Áron Levente

Holló őrs

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült