Kiscserkésztábor 2016

Az idei nyarat a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat a kiscserkésztáborával indította. 33 fővel táboroztunk öt napig Tiszaugon, a Tisza árterében. Hamar kiderült, hogy a szúnyogok már rég várhatták érkezésünk, ugyanis nem túl barátságos módon köszöntöttek és kísértek a tábor végéig.

Érkezéskor akadtak izgalmak. A területet az avarok uralták, akik szerencsére hajlandók voltak velünk, honfoglaló magyarokkal békét kötni. Ezután megismerkedtünk a táborhellyel és minden törzs elfoglalta a jurtáját. A következő program a sportdélután volt, ahol a törzsek megmutathatták milyen ügyesek, erősek, és mennyire tudnak jól célozni. Az esti tábortűz után mindenki a törzsi sátorban tért nyugovóra egy igazi honfoglalós estimese kíséretében.

A második nap kiemelkedő pontja volt a kézműves foglalkozás, ahol hősöknek való lovakat, fejdíszt és az utókor számára fontos kódexet készítettünk. Az esti tábortűznél a vezérek vérszerződést kötöttek, a kiscserkészek pedig ígéretet tettek, és a harmadikosok megkapták a nyakkendőt.

Az elkövetkező napon gyalog indultunk el, hogy felderítsük a környező területeket, hogy megtaláljuk a Csodaszarvast. Egészen Tiszakürtig mentünk, ahol csatlakozott hozzánk a cserkészcsapat egyik vezetője, Matej. Körbevezetett bennünket az arborétumban, ahol a kis honfoglalók erdei szamócát is találtak. Miután elfogyasztottuk a fagylaltjainkat, újult erővel indultunk vissza a tábor területére, ahol egy hatalmas vízi csatával mostuk le az út porát magunkról.

A negyedik nap délelőtt egy akadályversenyen mutathatták meg a kiscserkészek, hogy néhány nap alatt mennyit fejlődtek. Délután pedig végre elérkezett a sokak által oly nagyon várt program, a kenuzás. Átsétáltunk a Holt-Tiszához, ahol három kenuval szálltunk vízre. A vezérek és a honfoglalók bebizonyították, hogy nemcsak lóháton, hanem a vízben is kiválóan helyt állnak.

A búcsúzkodás előtt, a közös őrsi és csoportképek sem maradhattak el. Majd elköszöntünk a tiszai vidéktől és hazatértünk. Reméljük, jövőre is hasonló élményekben lesz részünk.

Károssy Száva és Gábor Vera

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült