Programszervezési kisokos

avagy mire figyelj cserkészprogram szervezésekor?

Alapok

1. Akár a kerületnek, akár a csapatnak, rajnak, vagy az őrsödnek szervezel programot, az első dolgod az legyen, hogy szólsz a csapatparancsnoknak. Akkor is, ha csak egy padot, sátrat, vagy autót kérsz kölcsön.

Ez azért nagyon fontos, mert a közvetlen környezetünkkel elsősorban ő tartja a kapcsolatot (fenntartó, szülők, tanárok stb.). Ő a cserkészet helyi nagykövete, nem igényelhetsz semmit anélkül, hogy neki szóltál volna.*

2. Nézd meg, hogy a program benne van-e már az eseménynaptárunkban. Ha igen, akkor járj utána, hogy ki a program felelőse és keresd meg őt. Ha nem, akkor egyeztess a vezetőiddel, hogy nem ütközik-e az éves eseménynaptárunk ritmusával.*

Hirdetés

Cserkészcsapatunk kommunikációjában törekszünk az egységesítésre.* Ez neked annyit jelent, hogy az általad elkészített meghirdetést (keretmesés, szülői levél stb.) nemcsak te terjeszted, hanem a központi csatornákon keresztül is tájékoztatjuk a nagyvilágot. Akkor is, ha csak egy őrsi programról van szó.*

3. Tehát mielőtt a programot kihirdeted, küldd el az információkat a vezetőidnek és egyeztess a hirdetés pontos menetéről. Ez neked is könnyítés, hiszen nagyobb eséllyel jut el a munkád a résztvevőkhöz.

Pénzügyek

4. Csapatprogramjainkat közvetlenül a Robert Baden-Powell Alapítvány támogatja. Ez azt jelenti, hogy minden kiadásról számlát kell kérned az alapítványnak (Név: Robert Baden-Powell Alapítvány; Cím: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.; Adószám: 18344635-1-03). Ügyelj a helyesírásra és még beírás közben figyelmeztesd az eladót/pénztárost, ha hibázott! Mindig készpénzzel kell fizetned (nincs kártya, nincs utalvány).

A programmal járó költségeidet csak akkor tudjuk megtéríteni neked, ha arról érvényes számlát hozol. Beszerzés előtt feltétlenül egyeztess az Alapítvánnyal, hogy tényleg költhetünk-e a tervezett eszközökre! A pénzt a számla átadásakor kapod meg.

Megvalósítás és utómunkák

5. A résztvevőkkel jelenléti ívet kell íratnod.* Ehhez kérj egy nyomtatható sablont, de szívesen kinyomtatjuk neked előre.

6. Fényképezz és a program után juttasd el a fotókat a galériába. Hamarabb és egyénileg ne publikáld őket.*

7. Írj beszámolót (lehetőleg egy héten belül). Nagyon örülünk a kreatív írásoknak, de ha nem érzed magadban az ihletet, elég egy fél oldalas leírás a történtekről. Ha jól sikerült, gondoskodunk a terjesztéséről, amivel te is hozzájárulhatsz csapatunk hírnevének öregbítéséhez. :)

 

* Hogy miért? Keress meg, ha nem érted a dolgot, vagy a témáról több részlet is érdekel!

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült