Ilyen volt a 2013-as csapattábor

Miután a diákok megkapták az értesítőt, hogy felvételt nyertek a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, elkezdődött a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat idei nagy nyári kalandja.

A tanulókat Dumbledore köszöntötte, és miután a Teszlek Süveg beosztotta őket házakba, berendezték hálókörleteiket. Erre nagy szükség volt, mert este elkapott minket egy vihar – az idősebb fiúknak nem kevés munkát adva. Másnap verőfényes napsütésre ébredtünk. A roxforti diákok elkezdték a tantárgyak felvételét és már a professzorok is kiírták a vizsgaidőpontokat. Folytatódott az építkezés, közben egy mugli család is ellátogatott az iskolába. A nap végén ismét elkapott minket egy nagy zuhé, de már felkészülten vártuk. Vasárnap (július 7.) istentisztelet után gyarapítottuk cserkész, valamint varázsló tudásunkat. A délelőtti napos időben kiteregettük vizes ruháinkat, azonban már megint dörgött az ég. A fiatalabbak kirándultak egyet a tábor, khm, iskola körül. A cserkész raj egy rövid tábortűz után szitáló esőben visszatért az iskolába. Este Bi-Pi tábortüzet tartottunk, ahol az őrsök saját köreikben beszélgethettek. Utána egy rövid teaházzal zártuk a napot.

Hétfőn az őrsök nagy izgalommal készültek az őrsi főzésre. Körleteikben kialakították a saját főzőállásaikat, elkészítették az ételt, majd a professzorok zsűrije körbejárt és megkóstolta a feltálalt menüt. A 2013-as nyári csapattábor győztesei a Maki-Puma-Tobzoska őrsök lettek. Kedden a diákság Trimágus Tusázott Pécsett. Fegyelmezetten oldották meg a különleges feladatokat, igénybe véve a pécsi lakosság barátságos segítségét. Minden különleges lény elkerült a megfelelő helyre, így éhesen visszatértek az iskolába. Július 10-én fordított nap volt, bizony a fiatal lányok irányították a tábor életét. Az idő remek volt, melegen sütött a nap, egyre kevesebb nyoma volt a kezdeti esőzéseknek. A nap igazán pihentetően telt: hadijáték, Beugró, Harry Potter kvíz. Csak délután volt egy rövid, de heves zápor. Este az idősebbek letették a vándor próbát: egyedül éjszakáztak az erdőben.

Július 11-én túrázni indultunk – valaki egynaposra, valaki kétnaposra. A Zengőn búcsúzott el a két csapat egymástól. A kistúrások csapata már 18 óra körül visszaérkezett a táborba, a kétnapos portyára indulók pedig felépítették az éjszakai menedéküket a Zengő oldalában. Szeles, de száraz éjszakánk volt, mindenki jól aludt. Pénteken a diákok próbáztak. Este a lelki csendesség után ünnepélyes fogadalomtételre került sor a tábortűznél. A tábor utolsó teljes napjának délelőttjén métáztunk és kereskedő játékoztunk, majd mindenki készült az esti nagy vásárra. Volt jósda, lottózó, tábori szuvenír, ínyencségek a Tavirózsa Büfében (tésztachips, rakottkrumpli... khm... keksz, színes varázspuding, limonádé, szörp, kókuszgolyó), cserkészmalom, kvíz, békaugrató, krumplifoci, koronggurítás, alpakka simogatás, haj- és szakállfonás. Éneklős gitározással zártuk az utolsó esténket – de csak miután Harry legyőzte Voldemortot.

2013. július 14., vasárnap. A diákok csomagolnak, takarítanak. Sok munkával összepakoltunk, minden eljutott a teherautóhoz és felkerült rá. A busz sajnos útközben lerobbant így a mentesítő busszal csak 18 órakor tudtunk elindulni.

Köszönettel tartozunk Brand Róbertnek, a táborhely tulajdonosának, aki mindenben támogatott minket, valamint rengeteg segített a logisztikában. Köszönjük Ostern Róbertnek is a 11 napos konyhafőnöki szolgálatot.

Szabó Zsuzsanna, csapatparancsnok

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült