Kósza-vándor bicajtúra beszámoló

Nagy lelkesedéssel készültünk péntekre, de sajnos az időjárás közbevágott. Jégesőt, nagy vihart jósoltak a délutánra, ezért ketten le is mondták a túrát. Mások is aggódtak, de Gábor megmondta, hogy „nem lesz eső” - így hát 7 bátor ember vállalkozott a Kecskemét-Fülöpszállás távra.

A Csalánosi erdő felé indultunk, utána az 52-esről Ágasegyházának vettük az irányt. Elkezdett csöpögni az eső, de nem ijedtünk meg, a két „vezér csacsi” (Tomi és Boti) töretlenül haladt előre, mögöttük a lányok és Gábor zárta a sort. Izsákon álltunk meg egy kis pihenőre, majd a Fülöpszállás tábla előtt a mezőn, ahol birkákat legeltető pásztorral beszélgettünk. A célnál következett a fotózkodás, majd a focipályára mentünk, ahol már vártak a felállított sátrak Peti és Andris jóvoltából.

Sajnos a természet közbeszólt és a szombatra tervezett vízicsata már péntek este bekövetkezett villámok kíséretében. A Kesik család jóvoltából a csapat, miután „kijátszotta magát”, szállást kapott a tornyos lakájban. Vacsorát is kaptak az ázott madárkák és utána következett a hajnalig tartó játék, beszélgetés, logikai feladványok kitalálása. Ami említésre méltó, hogy a kósza rajparancsnok még ebben az ítéletidőben is fontosnak tartotta a közösségünket és este 10-kor csatlakozott hozzánk.

Másnap száz ágra sütött a nap, ahogy a beharangozóban is jósoltuk. Szonja volt a másik hős, mert 5-kor felkelt, hogy reggel fél 8-ra már velünk lehessen és reggelizhessen. A délelőtt „kószásan” telt. Élveztük a napsütést, bográcsban főztük az ebédet, puszicsatáztunk, röplabdáztunk, fociztunk, mályvacukrot sütöttünk és volt, aki golfozott egymagában. Ebéd után ráérősen összepakoltunk, elköszöntünk a vendéglátóinktól, a birkáktól, a lovaktól, a csacsiktól, a focipályától és hazaindultunk. Az Izsáki Tésztafesztivál már csak hab volt a tortán. Miután kimulattuk magunkat, jó tempóban elindultunk hazafelé és 6 órára már a cserkészraktár előtt találtuk magunkat.

Szerintünk, aki eljött nem bánta meg. Bepillantást nyerhetett az alföld szépségeibe, barnulhatott, játszhatott és elfáradhatott, de csak így esik jól egy cserkésznek a pihenés…

Fotók a galériánkban!

Jó Munkát!

Kecsói Szú őrs

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült