Ilyen volt a Negyedik Éjszakai Hadijáték

2013. március 22-én a kecskeméti 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat negyedik alkalommal rendezte meg az Éjszakai Hadijátékot.

Este fél 7 körül már izgatottan és kissé fázósan gyűlt a tömeg az iskola bejárata előtt. Miután a szervezők beengedtek minket az épületbe, hála a technika ördögének mindenkinek volt még ideje szabadon beszélgetni a csapatbeosztások előtt. A gyors szabályismertetés és az önkéntesek lelkes, kissé félresikerült (mondhatni komolytalan) bemutatója után jöhetett a csapatok beosztása.

4 cellablokk 48 rabja vetette bele magát a sötét, csak helyenként kivilágított elmegyógyintézet rejtelmeibe. Nemcsak egymással, hanem az intézet őreivel is komoly csatát vívtunk, hogy mindegyik blokk bevehesse a saját kórtermét. Miután nagy nehezen a 8-as számmal jelzett rabok is legyőzték a fegyőrt és megszerezték bázisuk kulcsát, kezdetét vette a játék következő szakasza. Immár a cél minél több lőszer szerzése volt. Míg egy-egy blokk védte a saját készleteit, addig a másik három nagy erőkkel ostromolta és támadta a sebezhetetlen védelmi rendszereket. Négy körön át folyt az ádáz harc, majd egy kis pihenő után jött az utolsó játékrész. Itt, a blokkok stratégiájától függően, minden fegyenc több élettel rendelkezett, melyeket haláluk esetén át kellett adniuk az őket legyőzőnek. A cél ez esetben is minél több életcédula összegyűjtése volt cellablokkokként.

Az este végére egyre jobban felpörögtek az események. A temetőből egyre-másra törtek ki a rabok, meg se várva az egyperces pihenőt. Volt, aki minden blokk számát magára ragasztotta, ezzel próbálva átverni a többi rabot.  Végül a kitörni vágyó őrülteket sem Batman, sem az őrök nem tudták megállítani. Teljes volt a káosz.

A játékot végül a kettes cellablokk nyerte, gyorsaságuknak köszönhetően, hiszen a 2. helyen végző ötös blokk is ugyanannyi pontot szerzett. A 3. helyet az egyes csapat szerezte meg. A nyolcas csapat sajnos lecsúszott a dobogóról jó néhány ponttal, de náluk nem is a győzelem, hanem a játék élvezet volt a cél.

Az est folyamán ugyan történtek kisebb sérülések, balesetek, de mindenki egyben, új élményekkel tért haza. Köszönet a Puma és a Maki őrsöknek, hogy megszervezték nekünk ezt a remek estét. Izgatottan várjuk, hogy a következő években mit tartogatnak számunkra a sötét iskola folyosók!

Gábor Vera

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült