Ilyen volt a Párnageddon 2013

2013 tavaszának első napján a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat Tisza István cserkész rajának cserkészei gyülekeztek az Ókollégium udvarán. Először kinn az udvaron játszottunk, majd miután mindenki megérkezett a cserkészpincében folytattuk tovább a cserkészjátékokat. A raj három Michelin-csillagos lány őrsvezetői által készített melegszendvicsek elfogyasztása után csapatokra lettünk osztva és így kellett tematikusan válogatott zenéket felismernie a résztvevőknek. A muzikális fejtörők után ismét parázs harcot folytattak egymással a lányok és fiúk a puszicsata keretein belül. Bár a lányok derekasan helyt álltak, végül a fiúk győzedelmeskedtek.

A pizsamabemutatót Adele hangjának megidézésével Horváth Zita, a Skorpió őrs őrsvezetője nyitotta meg. A cserkészek egyesével járultak a zsűri elé, hogy bemutassák a tavaszi pizsamadivat legújabb trendjeit. A zsűri eredményhirdetése után mindenki visszavonult a hátországba, hogy felkészüljön a párnacsatára, a Párnageddonra.

Miután az őrsvezetők előkészítették a csatateret és ellenőrzésre kerültek a harci eszközök, elkezdődött a Párnageddon. A párnacsata többféle játékmódban zajlott: küzdöttek a lányok lányok ellen, a fiúk fiúk ellen, a lányok fiúk ellen, az őrstagok az őrsvezetők ellen, sőt volt olyan eset is, amikor pár bátor harcos egyedül vette fel a küzdelmet a többiekkel szemben. A párnacsata végeztével a hálózsákok kényelmében gyorsan elaludtunk, a párnák is visszanyerték elsődleges funkciójukat.

Szombaton a zenés ébresztő után összepakoltunk és együtt megreggeliztünk. Ezután még játszottunk egy kicsit a langyos márciusi napsütésben, majd haza indultunk a tavasz első cserkészprogramjáról, mely úgy gondolom, hogy jó mulatság, cserkészmóka volt.

Bibó Zoltán, rajparancsnok

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Regisztráció Folyamatban... Siker! Nem sikerült