Ilyen volt az első téli cserkésztáborunk

Sátorral azért hideg lett volna a 30 centis hóban, de a Hidegkúti turistaház puritánsága kárpótolta a természet közeli életérzést. Feladat így is akadt bőven, a fűtést és az ellátást éjjel-nappal magunknak kellett megoldani.

A kecskeméti 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat már korábban is szervezett téli túrát, de ez volt az első 4 napos táborunk, amikor a repkedő mínuszok között is teljesen önellátó módon elvonultunk a civilizáció elől. A 2013. február 7-től 10-ig megrendezett cserkésztábort a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatta, így lehetővé vált, hogy a baráti részvételi díjat a zordabb körülmények között is fenntarthassuk a 38 résztvevőnek (külön segítve a nagycsaládos cserkészeinket).

Már a tömegközlekedéssel való utazás is sok izgalmat tartogatott számunkra, a legközelebbi buszmegálló pedig 3 km-re volt a turistaháztól, így onnan gyalog folytattuk utunkat teljes menetfelszerelésben. A csapat jól állta a sarat a 300 méteres szintemelkedőn is. Napközben nagyrészt a természetben voltunk, hócsatáztunk, csúszkáltunk, tájoltunk, nyomoztunk, valamint tettünk egy hosszabb túrát a Kopasz-hegyre, ahonnan a tiszta időnek köszönhetően gyönyörű kilátás nyílt a havas téli tájra. Beszélgetésekre is jutott idő, átnéztük a mindennapi időbeosztásunkat és elgondolkodtunk arról, hogy mit is jelent számunkra a cserkészet.

A korai sötétedés megkötötte a kezünket a kinti programok terén, azonban a vetélkedők, a közösségi, a társas- és a kártyajátékok remek szórakozási lehetőséget adtak a petróleumlámpák sárgás fényében. Volt éjszakai túránk is (a csúcson láthattuk a környező települések fényeit) és még egy – a cserkésztáborokból elengedhetetlen – esti tábortüzet is tartottunk a hóban, sok mozgással és forró teával. Az utolsó napunkat pedig egy beszélgetős teaházzal koronáztuk meg, ahol végre az aznap délután készített süteményeket is el lehetett fogyasztani. A hosszúhétvége után elfáradva, mégis az élményekkel feltöltődve indulhattunk neki újra a monoton hétköznapoknak.

A tábor hangulatát remekül visszaadják a fényképeink, melyek a galériánkban tekinthetőek meg. Akit pedig a tábor kiírásának részletei érdekelnek, látogassa meg a http://vetessy.hu/telitabor oldalt!

Kutasi Bence

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült