121. Dr. Vetéssy Géza
cserkészcsapat

Őszi nagytakarítás és leltárazás

Csapatunk életében eljött az a nap is, amikor a „kincstári vagyon” akkorára duzzadt, hogy azt ember már nem képes számon tartani kobakjában. Így hát rendre és leltárra van szükség. Egy borongós, hideg novemberi szombaton, pontosabban 2012. november 10-én egy maroknyi, de elszánt csapat nekivágott a nagy feladatnak.

Eleinte egymagam, később már szorgos segítőtársaim segítségével borítottuk be a garázs előtti teret a kisebb-nagyobb kincseinkkel. A polcok áthelyezése után a garázzsal örökölt vörös bársony dobogok segítségével elkülöníthettük birodalmuk határait, ahonnan csodával határos módon magától eltűntek a garázs mumus lim-lomjai. A hatalomátvétel után jött csak a java, a káoszból rendet kellett teremteni. A nagy rendcsinálás eredményeképpen a különféle kategóriákba tartozó – mit például: GH-s, játékos, kézműves és keretmesés – cuccaink szemrevételezés és megszámlálás után rendezett módon dobozokban landoltak, majd felcímkézés után a polcokon kötöttek ki. A sátraink, ponyváink és műanyag edényink is saját helyet kaptak, illetve felavatásra került az új szerszámtartó is. Ezalatt a gépesített hadosztály asztalaink és padjaink épségének javításán fáradozott. Kisflex-szel, kalapáccsal, fúróval és egyéb praktikákkal simította és egyengette a girbe-gurba lábakat.

A reggeltől késő délutánig tartó szorgoskodásunk eredményeként a sarokba szorított és egymáson hánykolódó „kincstári vagyont” egy kibővült, rendezett és átlátható „kincstárban” hagyhattuk magunk mögött azzal a reménnyel, hogy a kincseik még sokáig fogják majd szolgálni  törekvéseinket.

Végezetül köszönetet szeretnék mondani mindazon cserkésztestvéreimnek, akik lékesedésükkel és munkájukkal hozzá járultak a szertárunk rendbetételéhez: KÖSZÖNÖM!

A fotókért pedig tovább a galériába!

Beke Péter, szertáros

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült