Kiscserkésztábor, 2012. június 27-30., Izsák

Június 27-én kezdődött a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat 2012-es kiscserkésztábora 45 fővel Izsák mellett. A tábor keretmeséje indiános volt és még a legkisebbek is beleélték magukat az egyes jeleneteknél. Érkezésük után forgók és játékok várták a kis indiánokat, ahol megismerhették a tábori életet és szabályokat. Rögtön ezután felállítottuk a sátrakat és a körleteket szépítgettük. Ebéd után őrsi meseolvasással ütötték el az időt, délután pedig akadálypálya várt rájuk, ami segítette az őrsök (törzsek) megismerését és az indián névválasztást. Az ismerkedésben a méta is segítségükre volt: már az első nap délelőttjén ráhangolódott a tábor a keretmesére, a különböző őrsök is összeszokottabban játszottak.

Másnap reggel tornával és áhítattal indítottuk a napunkat. A délelőtt többi része forgókkal telt, a délután pedig próbázással. Az este az arra érdemes kiscserkészek ígéretet tettek.

A harmadik nap elérkezett a túra napja, kiástuk a csatabárdot és elindultunk az ellenséges törzsek ellen. A nagy meleg ellenére töretlen volt a lelkesedés és a pihenőhelyen is jót játszottak a kimerült indiánok. Mikor visszaértünk, mindenki nagy örömére vízi csatát rendeztünk, a tábortűz után pedig egy varázslatos meseerdővel zártuk az estét.

Az utolsó nap sem telt programok nélkül: számháborúval, egy ráadás vízi csatával és pakolással töltöttük el az időnket. Az időjárás is végig a kedvünkre tett. A hazaindulást keserédes élményként élték meg a tábor lakói, mert bár jó lesz újra a családdal lenni, maradtunk volna még pár napot. Mindenki örömmel tekint majd vissza erre a kiscserkésztáborra, ami idén is nagyszerűen sikerült.

Károssy Száva

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült