Tavaszi portya - Buják

2011. április első napján reggel 7 órakor 37-en indultunk el Kecskemétről. Ahogy északnak vettük az irányt, felhők gyülekeztek a fejünk felett. Hollókő várát szemerkélő esőben néztük meg, aztán lesétáltunk az Ófaluba. Gyönyörködtünk a kontyos palócházakban, a szép kis kertekben, elődeink keze munkájában. Amikor elindultunk, az eső alábbhagyott, de így is igen lassan haladtunk a sárban, ami nagyon marasztalta a bakancsainkat. Kellemes idő volt, a Nap is kisütött, éreztük a tavasz illatait, virágait, simogató szellőjét. Kutasóig mentünk, ahonnan busz vitt Bujákra, a zsákfaluba, ahol a szállásunk is volt. Ebből a gyönyörű palóc faluból származik Jarács Teodóra 2. b osztály napközis tanítónő édesanyja. Sajnos ezen a hétvégén nem tudtuk megnézni a tájházat.

bujáki tavaszi portya

A focipályán a helyi fiatalokkal is játszottunk, akik a meccs vége felé már minden jó szándékunk ellenére sem tudták megtartani a békés hangvételt. A cserkészfiúk nagy önuralomról tettek bizonyságot, hogy nem szóltak és nem ütöttek vissza. Még egy ideig hallgathattuk a dörömbölésüket az ajtón, de vagy megunták, vagy a polgárőrség térítette őket jobb belátásra. Este a tornaterem biztonságában megvacsoráztunk, aztán sokáig játszottunk, sokat nevettünk. Fürdés után álomra hajtottuk fejünket.

Szombaton reggel kényelmesen keltünk, finom reggelit terítettek a lányok. Miután mindenki jól lakott, elolvastuk a napi igét és hálát adtunk Urunk megtartó kegyelméért. Szirák után indultunk el a zöld turistaúton, ami elég foghíjasan volt felfestve. A sár ma is marasztalt bennünket, de gyönyörű idő volt! Bér előtt egy réten leültünk ebédelni, a bátrak továbbindultak Szandavár felé. A többiek játszottak, majd Béren megvárták a buszt, ami bár lerobbant, de végül sikerült újraéleszteni. Emiatt kicsit később tudtunk visszaindulni, de este fél 10-kor fáradtan, mosolygósan megérkeztünk Kecskemétre. A portyáról készült fényképek megtekinthetők cserkészcsapatunk online galériájában.

Szabó Zsuzsanna

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült