II. Éjszakai hadijáték

2011. március 4-én, pénteken este 8 órakor (amikor a legtöbb diák leginkább messziről elkerüli az iskolát) fiatalok egy népes csoportja várakozott türelmetlenül a gimnázium főbejáratánál. Amikor a környék már teljesen elnéptelenedett, kattant a zár, kinyílt a kapu és elnyelte őket a sötét épület.

Az éjszakai hadijátékot már másodszorra rendezte meg az iskola cserkészcsapata (a 121. számú Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat) 14 éven felüli tagjainak, azaz a kósza és a rover rajnak, valamint a közeli ismerősöknek.

éjszakai hadijáték

Már rögtön az előcsarnokban beosztottuk a csapatokat, a folyosókon bázisok alakultak, majd hajnali 2-ig folyt a játék, hol nesztelenül lopakodva, hol pedig hatalmas csatakiáltások közepette. Világításnak kizárólag zseblámpát használtunk, a játék menete pedig a fogócskához és a bújócskához hasonlított, persze némi extrával megfűszerezve.

Leírhatatlan élmény a vaksötét gimnáziumban bóklászni.  Teljesen más, kísérteties, izgalmas hangulata van a nappal már oly jól ismert épületnek, ráadásul bármikor előugorhat a következő sarok mögül a másik csapat játékosa. A lépcsőházak és a zegzugos folyosók remek taktikázási lehetőséget kínálnak.

éjszakai hadijáték

Szombaton kellemes izomlázzal a lábamban keltem és már kíváncsian várom, hogy a III. Éjszakai Hadijáték milyen izgalmakat tartogat számomra a következő tanévben. A programról készült fényképek megtekinthetők cserkészcsapatunk online galériájában.

Kutasi Bence

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült