Utótábori portya

A csapat 3-4 napos, szabadban alvós portyát hirdet a kósza és rover korosztályú cserkészeinek 2010. július 18-tól.

Közvetlenül a Kerületi Nagytábor (KNT) után indulunk, valószínűleg 3 éjszakát töltünk a természetben (esetleg az időjárástól, kedvtől és állóképességtől függően többet, vagy kevesebbet). A táborhelytől nem messze halad el az Országos Kéktúra, valószínűleg ennek a vonalán fogunk haladni Nagyvázsonytól északi irányba (ha addig jön egy jobb ötlet, akkor változtatunk). Első napon segítünk a saját altáborunk lebontásában, majd remélhetőleg még délelőtt útnak indulunk.

Az éjszakai menedéket nagy méretű ponyvákból és a saját találékonyságunkból fogjuk építeni. Őrsi keretek között már szerveztünk ilyen portyákat, jó hangulatban és élményekben gazdagon teltek. :)

A felszerelésről pár mondatban: Hozni kell (értelemszerűen) az általános többnapos portyafelszerelést (polifoam, hálózsák, zseblámpa, bicska, esőkabát, spárga, stb.). Ha van, akkor célszerű hozni nomád felszerelést (pl. gázfőző, konzervkaja, stb.). Bár a központi eszközkészletünk elég pici, ha valakinek szüksége van valamire, keressen meg! Fontos, hogy hozzatok magatokkal egy jó adag állóképességet, ugyanis a cuccot mindenki végig a saját hátán viszi. :) Bejáratott cipőt hozzatok, új bakancsban senki ne jöjjön! A portya önellátó, központilag nem biztosítunk élelmiszert, ezt mindenki maga veszi meg az útközben érintett boltokban. A tábori nagycuccot hazaküldhetjük a teherautóval, ezért célszerű külön (kis)táskát csomagolni. Az esetleges felszerelés- és táskatöbblettel járó problémáiddal keress meg személyesen engem, vannak még logisztikai tartalékaink.

A terv szerint háromszor éjszakázunk odakint, utána tömegközlekedéssel jövünk haza. Ha a helyszínen úgy akarjuk, akkor hamarabb is befejezhetjük, ill. ha a tábor alatt teljesen elmegy tőle a kedvünk (pl. nagyon lefáradtunk az előző 10-13 napban), akkor akár el sem kell indulni. A megtett távolság rugalmas, alkalmazkodunk az egyéni tempókhoz, de lötyögni senki ne jöjjön, jó iramot szeretnék diktálni. :) Tudjátok, amolyan "kényelmes túratempót". Ha valaki időközben kidőlne, vagy csak nem ér rá végig maradni, bármelyik útközbeni buszmegállóban, vagy vasútállomáson felszállhat a következő kecskeméti járatra (volt már rá példa, problémamentesen megoldható).

A programnak nincs külön részvételi díja. Hozni kell annyi költőpénzt, amennyiből elegendő élelmiszert tudsz vásárolni magadnak. A hazautazás valószínűleg picivel drágább lesz, mintha a táborból indultunk volna, ezt a különbséget kell még magunknak fizetni (jó esetben csapattartalékokból tudjuk állni, de senki ne erre alapozzon). A tábori részvétel nem előfeltétele a portyán való részvételnek, de ekkor magadnak kell az odautat megszervezned (és a teljes visszautat is kifizetned) - kijutásban tudok segíteni, ha kell.

A portyán én (és remélem még pár őrstársam) leszünk a vezetők, azaz a 22-23 éves "felnőtt kísérők". Mivel ez a KNT-től független (csapat)program, a 18 év alattiaknak külön szülői engedélyt kell hozniuk, amihez nemsokára mellékelek egy mintát. Jelentkezni elég csak a tábor legvégén, amikor eldöntjük, hogy egyáltalán megyünk-e, de e papír nélkül kiskorú sajnos nem jöhet velünk (úgyhogy erre tessék odafigyelni)!

A portya ideje alatt a tábori hírmondó üzemelni fog (amíg le nem merül a mobilom), és már a csapatnaptárban is regisztrálva van.

Ennyit a fontosabb dolgokról. A kiegészítéseket ennek az oldalnak az alján, hozzászólások formájában fogom közzé tenni, indulás előtt tessék még egyszer végignézni az egészet! Engem elértek a 70-776-0069 telszámon, vagy neten a jól ismert helyeken.

Jó munkát!

Kutasi Bence

bivak a Balaton-felvidéken

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült