Tagdíj 2023/2024

  • Éves tagdíj: 11 000 Ft/fő
  • Befizetési határidő: 2023. December 23., Szombat
  • Bankszámlaszám: Robert Baden-Powell Alapítvány, 10402506-50526765-72651003 (K&H Bank Zrt.)
  • Közlemény: "tagdíj+támogatás" + név + születési év

Pl.: "tagdíj+támogatás Minta Dávid 2002".

A kötelező rész cserkészenként eltérő (cserkészeink többsége esetén 7900 Ft) éves tagdíj, amelyet továbbfizetünk a Magyar Cserkészszövetségnek. A kötelező rész hátteréről és pontos értékéről bővebben lentebb írunk. A fennmaradó rész csapattámogatás, melynek befizetése nem kötelező. A csapattámogatásokból befolyt összeget közvetlenül a cserkészcsapat munkájára tudjuk fordítani.

Ha bárkinek bármilyen gondja merülne fel a tagdíjfizetés kapcsán, keressen minket bizalommal a kapcsolat@vetessy.hu e-mail-címen!

A Magyar Cserkészszövetség tagjai viselhetik a cserkészegyenruhát és a nyakkendőt (a kiscserkész ígéret, illetve a fogadalomtétel után). Csak a tagdíjat fizetett aktív tagjaink vehetnek részt az évközi programjainkon, a nyári táborainkon, valamint a szövetségi programokon – úgymint például a kerületi programok vagy vezetőképzések.

A Robert Baden-Powell Alapítvány célja a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat fenntartása – a csapattámogatást is erre használjuk fel. Többek között gondoskodnunk kell az őrsi foglalkozásokhoz és a programokhoz szükséges eszközök beszerzéséről (hogy ne az őrsvezetőink zsebpénzét kelljen rááldozniuk), a csapatszertár fejlesztéséről és karbantartásáról (pl. közösségi sátrak, szerszámok, tábori és konyhai eszközök stb.), a rászorulók programtámogatásáról. A cserkészet önkéntes mozgalom, a vezetők nem kapnak pénzt a munkájukért.

Ha megengedhetik maguknak, hálásan fogadunk akár nagyobb összegű támogatást is. Köszönjük!

A szövetségi tagdíj hátteréről

A Magyar Cserkészszövetség az elmúlt években célul tűzte ki, hogy a korábban elsősorban külső forrásokból fenntartott szervezetet biztosabb alapokra helyezze. Ennek a folyamatnak csak egy lépése a tagdíjrendszer átalakítása. A mostani tagdíjemelés célja kizárólag az, hogy olyan alapvető feladatokat el tudjunk látni, amelyek a törvényes működésünk feltételei, és ezáltal a magyarországi cserkészet szervezett keretek között történő megélése ne kerüljön veszélybe. További információk a megújult tagdíjrendszer hátteréről ebben a tájékoztató levélben érhetők el.

A tagdíj kötelező része a kiscserkész- vagy cserkésznyakkendővel rendelkezők (azaz a működő tagok) számára 7900 Ft, míg a nyakkendővel még nem rendelkezők (tagjelöltek) számára 2900 Ft.

Felnőtt és alumni tagság

Felnőtt tagi státuszú tagok számára a szövetségi tagdíj 9900 Ft. Míg a működő tagok szavazati joggal nem bírnak, tisztségviselővé nem választhatóak, a felnőtt tagok igen.

A 25 éven felüli tagjaink figyelmébe ajánljuk az alumni tagsági formát. Mivel az alumni tagok esetén a szövetségi tagdíj (kötelező rész) csak 1500 Ft, így ők a befizetett tagdíjukkal nagyobb arányban támogathatják a cserkészcsapatot, mint a többi tagsági forma esetén. Az alumni tag szavazati joggal nem bír, tisztségviselővé nem választható, a Szövetség szerveiben csak tanácskozási joggal vehet részt.

Kérjük, hogy aki alumni tag szeretne lenni, keressen minket a kapcsolat@vetessy.hu e-mail-címen!

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült