Cserkésztábor élménybeszámoló

Cserkésztábor, 2017. július 6-17., Mátraszentimre

Idén nyáron a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat cserkészei egészen Mátraszentimréig utaztak, hogy eleget tegyenek a császár meghívásának. Ugyanis a gallok lerombolták a provinciát, így a császár segítségre szorult. Ám kósza és vándor segítőink már hamarabb érkeztek, így 2017. július 2-tól egészen a cserkészek érkezéséig volt lehetőségünk a tábor előkészítésére az első kósza- vándor tábor keretein belül. Így állítottak fel egy új rekordot, egy hatalmas, majdnem 20 méteres zászlórudat.

A cserkészek az első napokban megismerték a provinciát, az istenek üzeneteit és azok hírnökeit. Délután sokat játszottak, az idei kedvenc a méta mellett a vírusfogó lett.

Minden nap megpróbálták hibátlanul teljesíteni az istenek parancsait és kívánságait. Idén újdonság volt, hogy minden őrs saját magának főzött ebédet őrsi körleteikben, sőt a reggelit és vacsorát is itt fogyasztották el. Nagyon jó volt látni így az őrsi közösségeket, és azt a csapatszellemet és csapatmunkát, amit együtt hoztak létre az ebéd elkészítésének érdekében. A tábor negyedik napján minden cserkészünk sikeres újonc próbát tett, majd a hatodik nap estéjén ezt a fogadalommal pecsételték meg. Pihenőként az ötödik napon egy városi akadályversenyen vehettek részt Gyöngyösön. Ekkor tudtak bevásárolni a szokásos őrsi főző versenyhez is, melyet idén a Citrom őrs nyert meg. A hetedik napon portyázni indultak az eltűnt birodalmi lobogó után. Azonban a táborban maradt kémek feladták magukat és visszaadták a lobogót. De az istenek sem voltak hálátlanok, így a nyolcadik napot cserkészeink a közeli fürdőben tölthették el. Az utolsó előtti este egy hatalmas vásárt csaptunk, ahol mindenki saját specialitását adhatta el. A legnagyobb sikert a gyümölcs saláta aratta.

A tábort egy istentisztelettel zártuk, majd összepakoltunk és hazafelé vettük az irányt, így vasárnap délután már Kecskeméten, élményekkel tele szálltunk le a vonatról. Eseménydús, izgalmas és csodálatos 10 napot tölthettünk el idén is együtt, a néha esős idő ellenére is.

Jó munkát!
Takaró Milán

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült