Gall kiképzés a farsangon

Idén is összegyűltek a kiscserkészek apraja s nagyja, hogy megmutassák milyen is az igazi gall virtus a kiscserkész farsang keretein belül.

Először is Obelix-szel találkozhattak, aki miután meggyőződött róla, hogy nem római kémek, beengedte őket a gall faluba. Ezt rövid játékkal folytattuk egészen addig, amíg egy római kémre nem bukkantunk. A kém szerint azonnali római támadás várható, ezért mi rögtön meg is kezdtük a felkészülést.

Először is sisakot készítettünk magunknak, amit tollakkal és villámokkal díszítettünk. Amíg készültek a sisakok, origami kutyust hajtogattunk. A megfelelő felszereléssel már neki is lehet vágni a kiképzésnek. Így hát mi sem késlekedtünk és három különböző állomáson kellett bizonyítaniuk, hogy felkészültek a harcra.

A kiképzés sikeres volt, de hogy kipihenjük a fáradalmait, mindenki elmesélte, hogy honnan jött és milyen jelmezbe bújt, majd ezután díjaztuk is a legjobbnak ítélt jelmezt. Korgó gyomorral viszont nem lehet csatát nyerni, ezért a programot egy lakomával zártuk. Így hát teli hassal és maradandó élményekkel térhettünk haza.

Jó munkát!
Nagy Marcell
őrsvezető

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült