Csapattábor 2016

Hol volt, hol nem volt, 2016 július havának 8. napjától egészen 17-ig a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat ellátogatott a mesés Zemplénbe, ugyanis a Zöld király összehívta népét, hogy Makkoshotyka közelében felkészüljön a közelgő veszedelmekre. Sárkányok, kuruzslók, lovagok, esőfelhők gyűltek össze a táborozók legnagyobb örömére, melyek megszínesítették az amúgy is izgalmas napokat.

A 10 napos tábort egy 6 napos előtábor előzte meg, ahol pár lelkes cserkésszel előkészítettük a táborhelyet, felépítettük a közösségi területeket. Még arra is jutott idő, hogy páran az éjszakában tájékozódós programon vegyenek részt, továbbá sikerült felépíteni egy kaput is, melynek tetejére csigalépcső vezetett.

Az első napokban a közel 80 cserkész őrsi körleteik csinosításával volt leginkább elfoglalva, többek között kaput, kerítést, kilátót, őrsi tűzrakót, padot, asztalt, cipőtartót készítettek saját elképzeléseik szerint. Ezekben a körletekben készültek fel az esti tábortüzekre, egy alkalommal saját maguknak főztek, illetve sátraikban itt töltötték az éjszakájukat is.

Természetesen közös programokra is sor került, így izgultuk közösen végig a labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét, lézerharcoltunk, 1-2 napos portyára mentünk, strandoltunk, ellátogattunk Sárospatakra, métáztunk, hadijátékoztunk, Makkoshotykán ültettünk egy fát, tábortüzeket tartottunk.

Az utolsó tábortüzet az újoncok fogadalomtételével, az utolsó estét pedig egy közös vásári ünnepléssel koronáztuk meg. Az időjárás többször tartogatott meglepetést számunkra, ezzel új kihívásokat állított elénk, de mindig tudtunk alkalmazkodni hozzá, programjainkat igazítottuk.

A teljesítményünkkel mind a táborozók, mind a Zöld király elégedett volt, így büszkén térhettünk haza otthonainkba sok-sok emlékekkel gazdagodva, melyek bőven kitartanak a következő közös kalandunkig.

Tóth László

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült