Beszámoló a 20 Országos 16 Cserkésznapról

Egy szombat hajnali napon sok izgatott kis- és nagycserkész sietett a kecskeméti vasútállomásra, hogy a kora reggeli vonattal Budapestre utazzanak. Háromszori átszállást követően mindannyian szerencsésen megérkeztünk Nagykovácsiba, a Teleki-Tisza kastély parkjába, ahol egy teljes napra szuperhőssé válhatott mindenki. Az utazás megpróbáltatásai után kipihentünk magunkat, az őrsvezetők pedig a regisztrációnál átvették a szuperhősöket megillető köpenyt és a csodakarkötőt, amivel sípolni is lehetett.

A közös zászlófelvonás felemelő pillanatait követően mindenki a saját őrsvezetőjével vehetett részt érdekesebbnél érdekesebb programokon. Voltak, akik túrázni mentek és útközben ismerkedtek más csapatokkal. Mások sportolhattak vagy kézműveskedhettek. Sok szép egyedi kitűzőt készítettek cserkészeink. Ismerkedhettünk a vadonlakás rejtelmivel, és megnézhettük a Cserkészszövetség 3D-s nyomtatóival készült nyakkendőgyűrűket is. A képességgyűjtő falnál minden őrs bejelölhette, honnan érkezett és milyen különleges képessége van. Sajnos sok program előzetes regisztrációhoz volt kötve, és korhatáros volt, így például kiscserkészeink számára kevés lehetőség adódott. Őrsvezetőik azonban feltalálták magukat, így ők sem unatkoztak.

A késő délutáni számháború rendkívül izgalmasnak ígérkezett, sajnos a hazautazás miatt sem ezt, sem a zászlólevonást nem tudtuk megvárni. Egy közös csatakiáltással búcsúztunk a többiektől, majd szerencsésen elértük a hazafelé tartó vonatot.

Szép és tartalmas napot tölthettünk közösen, és azt gondolom, hogy minden cserkészünknek felemelő volt ennyi cserkésztestvért együtt látni.

Edina

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült