Ballonátor

Február 28-án került sor a Tisza István cserkészraj tavaszi programjára.

Cserkészeink izgatottan gyülekeztek az Ókollégium kapuja előtt, de a vidám, lufikkal felszerelt gyerekeket két marcona őr fogadta, akik Dr. Loo-Fi nevében elkobozták az összes ballont. Az immár lufitlan társaságnak az ezt követő játék nyújtott némi vigaszt: kergetőzés és töröközés közben
alaposan kimelegedtünk.

Miután jól kifutkároztuk magunkat és kellemesen elfáradtunk, következett néhány ismerkedős játék. Megtudhattuk például, ki focizik, ki olvas, ki szereti a pizzát, és sok más érdekességet. Az egyszerű, de annál kiadósabb vacsora után pedig kezdődhetett a kvíz, ahol az őrsök vicces és elgondolkodtató feladatok során mérhették össze tudásukat, kiderült például, hogy hány kiló egy léghajó, és hogyan lehet átszúrni egy felfújt lufit hurkapálcával anélkül, hogy kipukkanna.

A ballon-tilalom idő közben egészen feledésbe merült, de ekkor felbukkant Dr. Loo-Fi, aki videóüzenetében minden eszközt bevetve igyekezett elültetni bennünk a lufiellenességet, de sikertelenül, mert az utolsó pillanatban befutott Ballonátor, aki egyetlen hősi, bátor és vakmerő mozdulattal legyőzte a főgonoszt. A felszabadított lufikkal fergeteges luficsatát csaptunk, és miközben a harc fáradalmait hevertük ki, meghallgattunk egy izgalmas előadást a dzsemborikról. A lelkes beszámoló alatt erőt gyűjtöttünk, hogy belevethessük magunkat a kirobbanó párna- majd puszicsatába. A tollpárnák, majd puszik harcában még a legedzettebbek is elfáradtak, sokan el is bóbiskoltak az esti filmen.

Másnap reggel azonban ismét friss és üde volt mindenki, mintha az előző napi fáradalmak nem is lettek volna, és a reggeli játék során ismét tanúságot tettek róla, hogy bármilyen próbatétel elé állítják, a Tisza raj cserkészei játszva állják ki.

Csendes Nóra

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Érdekel Folyamatban... Siker! Nem sikerült