Kiscserkész kirándulás 2013. beszámoló

Idei túránk a kiscserkész rajjal a Csalánosi Parkerdőbe vezetett. Május 11-én reggel indult el 20-25 fős csapatunk a Piár előtti buszmegállóból.

Mivel a városi tömegközlekedés előnyeit élvezhettük, a buszút végén várt még ránk egy rövidebb séta a parkerdőig. Érkezés után jöhetett egy gyors pihenő, majd a közös játék. Már épp elkezdtük volna a métát, amikor hirtelen két majom bukkant fel a fák mögül. Engedve a kiscserkészek kíváncsiságának, hátra hagytunk csapot-papot, hogy kiderítsük mi történhetett.

Elmesélték, hogy a dzsungel egyik állata ellopta egyikőjük elraktározott élelmét és minket kértek meg, hogy derítsük ki, hogy ki a tettes és szerezzük vissza az élelmét. Szerencsére segítőkész társaságra bukkantak, így pillanatok alatt sikerült felgöngyölíteni az ügyet, a kisebb nehézségek ellenére is. Igaz, hogy eleinte mindenkinek a pingvin volt a gyanús, de végül sikerült az igazi tettest kézre keríteni, aki nem más volt, mint a párduc. Ezután a Gorilla bácsi által vezetett dzsungel tanácsáé volt a döntés joga, hogy milyen büntetést kapjon tettéért.

Miután kipihentük a nyomozás fáradalmait, jöhetett egy gigászi méta összecsapás, ami nagyon szoros végeredménnyel zárult, mely hűen tükrözi a kiscserkészek rátermettségét. A mérkőzés után közösen fogyasztottuk el a nyomozásért és a játékért kapott jutalmakat.

Visszafelé időben megérkeztünk a Katona József Színház elé. Úgy vélem egy nagyon kellemes és emlékezetes napot tölthettünk együtt.

Fotók: http://vetessy.hu/galeria/2013/Kiscserkesz-kirandulas---Csalanosi-erdo/

Csősz Gábor, őrsvezető

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Feliratkozom Folyamatban... Siker! Nem sikerült