Kiscserkészkirándulás, Kolon-tó

A beszámoló letölthető pdf formátumban a galériánkból. Vera fényképei a kirándulásról szintén a galériánkban.

Ebben az évben a kiscserkészekkel a Kolon-tóra mentünk kirándulni. Október 15-én, szombaton indultunk nagy létszámmal. Egy 15 perces buszút után meg is érkeztünk. A csoport vezetőjével sétára indultunk és közben sok szép növényt láttunk. Bár igaz a kiscserkészeket jobban lekötötte az egér, ahogy csimpaszkodott vezetőnk kezébe.

Rövid séta után megérkeztünk a várva várt madárgyűrűző helyre. A pihenő helyen az ebéd után megnéztük, hogyan gyűrűzik a madarakat. Sok érdekes, szép madár volt: kékcinege, széncinege, vörösbegy, feketerigó, ökörszem és még sok más madár. Mindenki szerette volna őket látni, ezért két csoportra osztottak bennünket. A madarakat lemérték, megnézték a korát, és hogy honnan érkezett. Nagyon érdekesnek találta mindenki, amikor az egyik vezető egy Horvátországból repült madarat vett ki az egyik kis zsákból. Meggyűrűzték és elengedték őket. A kisebbek odavoltak, hogy megsimogathatják a madarakat.

A madarak után egy nagyobb területen játszottunk. A délutáni játékot nagyon élveztük. A bátrabbak még egy kilátót is meglátogathattak. A többiek segítettek őszi leveleket gyűjteni. Visszatértünk a pihenőhelyre, ahol összepakoltunk, felkaptuk táskáinkat és indultunk hazafelé. A visszafelé gyaloglásnál már fáradtabbak voltak egy páran, de a jó hangulat itt is megmaradt. A buszon természetesen voltak, akik aludtak. Nagyon emlékezetes túrát tudhattunk magunk mögött.

Károssy Száva, Tóth Luca

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Regisztráció Folyamatban... Siker! Nem sikerült