Téli portya részletek

A kósza és a rover raj közös téli portyája: 2011. január 29-30.

Indulás: 29-én 06:40-kor a Noszlopy G. park távolsági buszállomásról, menetrend szerinti helyközi busszal. Találkozó: 06:30-kor ugyanott. (Aki szeretne, jöhet biciklivel, de előre szóljon!)

Érkezés: 30-án 14:00-re szintén a távolsági pályaudvarra, vagy a Katona József Gimnázium elé (ott szálltok le, ahol akartok. :) ).

Szállás: A Kiskunsági Nemzeti Park Naprózsa Erdei Iskolája, az 52-es úton a 20. kilométernél. Fűtött ház, ágyakkal, zuhanyzóval és WC-vel. :)

Költségek: 2300 Ft (szállás: 1750 Ft, utazás: 2 x 230 275 Ft) Ezt az összeget hozzátok a helyszínre, az 1750-et lehetőleg pontosan, mert nem lesz nálam annyi apró, hogy mindenkinek vissza tudjak adni. (Ha valaki mindenféleképp előre szeretne fizetni, akkor adja oda személyesen Zsuzsinak, vagy nekem, vagy utalja át a bankszámlámra.)

Étkezés: Egyénileg. Igény esetén, megbeszélés szerint közös főtt étel készítés.

Felszerelés:

  • Ruházat: impregnált túrabakancs, minimum 4 pár zokni, kamásli, hosszú nadrág, 2-3 pulóver, vízálló kabát, sapka, sál, kesztyű, napszemüveg, pizsama, melegítő, fürdőruha, úszószemüveg, egyenruha
  • Egyéb: hálózsák, tájoló/iránytű, zseblámpa, szánkó, fényképezőgép, spárga, bicska, csajka, bögre, WC papír és egyéb tisztasági cucc, impregnáló szer, répa, esernyő, távcső, törölköző, szigetelőszalag, 3 db szaloncukor az otthoni karácsonyi készletből, 5 db mécses (vagy tortagyertya), egy nagy guriga cérna, 5 szívószál, alufólia, fél méter rézdrót, gyufa, labda, jegyzetfüzet és toll

Program:

  • 29-én 7:11-kor egy bő órás bemelegítő túrával csodáljuk meg a napfelkeltét.
  • A házban pakolás, felszerelés beállítása és összeszedése.
  • Délelőtt és délután portyázás a homokbuckák területén, vagy Ágasegyháza felé. Ebéd hozott anyagból. Portya közben hógolyózás, ha van hó.
  • 16:38-kor a napnyugta megcsodálása, a háztól jó messze, mert épp nem találjuk a visszautat.
  • Szállásra érkezés a koraesti órákban.
  • Este vacsora, humorizálás a környéken, táborgyertya, filmnézés.
  • Éjszaka éjszakai túra.
  • Vasárnap délelőtt bejárjuk az erdei tornapályát.

A portya bármilyen időjárási körülmények között meg lesz tartva. Jelentkezési határidő: 2010. december 29. éjfél. Aki akar, kijöhet csak az első napra is (a fűtött ház egész napos használata miatt valószínűleg nekik is ki kell a szállást fizetni), de nézzen magának megfelelő buszt estére vissza Kecskemétre!

Az esetleges változásokról és módosításokról a honlapon, a levlistán és Facebookon tájékozódhattok.

Jó munkát!

Kutasi Bence

0% spam, 100% cserkészet!
Most nem
Kérem Folyamatban... Siker! Nem sikerült